1-4-1-sikovanyecz_janosszülész- nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista, egyetemi adjunktus

1994-ben végeztem orvostudományi tanulmányaimat az egykori Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Tanulmányaim befejeztével a szegedi egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem dolgozni, mint klinikai orvos.

1999-ben tettem sikeres szakvizsgát szülészet-nőgyógyászat témakörből.
Ezt követően folytattam munkámat a klinikán, mint klinikai szakorvos, majd 2001-től kezdve, mint egyetemi tanársegéd.

2004-ben Ph.D. tudományos fokozatot szereztem. Adjunktusi kinevezésem óta (2007) a Női Klinika Ultrahang Ambulanciáját irányítom.

Szakorvos jelöltként az érdeklődésem az ultrahang diagnosztika irányába terelődött, ezen belül is elsősorban a prenatalis ultrahang diagnosztika érdekelt. Évente több mint 5000 ultrahang vizsgálatot végeztem, ennek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt a Magyar Szülész-Nőgyógyász Ultrahang Társaság legmagasabb szintű ultrahangos képesítését szereztem meg.

Az idei év elején sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettem Fetal Medicine Foundation által akkreditált ultrahangos képzésen (www.fetalmedicine.com).

Magánpacientúrám építését a szakorvosi vizsga letétele után 2 évvel, 2002-ben kezdtem. Magánorvosi tevékenységem során lehetőség van az általános szülészeti és nőgyógyászati vizsgálatok elvégzésére.

A klinikai háttérnek köszönhetően nőgyógyászati és szülészeti műtéteket, terhesgondozást és szülésvezetést is végzek.

Dr. Sikovanyecz János a 2013-as Év orvosa pályázat jelöltje

Weboldal: Astellas-díj – Az év orvosa pályázat
A pályázat Facebook adatlapja

Dr. Sikovanyecz János a TV2 9 hónap című műsorában